58. Perverse...almost religious: LP vs EP

Det beskyddande avsnittet! I avsnitt 58 vinylnördar vi återigen. Erik peppar orimligt dyra boxar och frågar sin kollega om det finns något band han skulle kunna tänka sig slänga lika mycket pengar på. Vi går igenom den majorbolagsfylla (nåja) vi blev inbjudna till av Universal och diskuterar gamla In Flames-musiker och deras nya band Cyhra. Vi blev även hypnotiserade av Dorthia Cottrel när Windhand intog Debaser Strand. Vi pratar om Skraeckoedlan och Sumokem samt debatterar vilket musikformat som är bäst idag. Slutligen får Tomasz nostalgitrippa portugisiska Moonspell från sin barndom. Tack till alla patroner som stöttar oss. Undergång och misär till alla!

57. Ministry of the industry

Stål och betong! I rekordlånga avsnitt 57 blandar vi högt och lågt igen. Medan Erik önskar han hade kunnat nakendoppa i Vænirn med sin öststatskompis, är Tomasz desto mer fundersam över gubbigheten på sin röv. Vi hamnar även i Danmark där Erik redogör för sin sjuttonde (!) spelning med Metallica och frågar oss själva samt er lyssnare om det verkligen finns någon bra metal från landet (Volbeat och D-A-D räknas inte). Vi diskuterar våldtäktsanklagelserna gentemot Decapitated och fantiserar om hur det är att festa med Dead Express. Slutligen fördjupar vi oss i industrimetalscenen där Erik listar fem av sina favoritband inom genren. We are the tables!

Nu finns det möjlighet att stödja oss via Patreon och få en belöning tillbaka. In och kika: www.patreon.com/metalpodden

56. A good pod is a dark one

Det höstiga avsnittet! Medan Tomasz känner världens osug inför sociala medier väljer Erik att peppa nya Mastodon istället. Vi pratar den kommande EP’n och turnén med Scott Kelly innan vi hoppar in på höstens kommande album. Varför har Tomasz ändrat uppfattning om Myrkur och hur stort är suget efter Wolves In The Throne Room efter bandets frånvaro? Det blir sköna melodier från The Black Dahlia Murder samt misär från Usnea. I “Bäst Just Nu” fokuserar vi på musiken som går varm i våra hushåll; Erik redogör för begreppet Dressmann-metal och bjuder på ett tips som avslöjar hans kollega som en trångsynt röv. Vad kallar vi Satyricons nya stil för och hur känslomässiga blir vi av Bell Witch? Avsnitt 56 svarar på detta och mer därtill. Kom och höstdeppa med Metalpodden!

55. Sveriges bästa hårdrocksband, plats 10-1

This one goes to eleven! Reglagen och svordomarna är uppskruvade till max. I avsnitt 55 avslutar vi får eminenta lista över Sveriges bästa hårdrocksband genom tiderna. Hur rimliga är platserna 10 till 1? Väldigt rimliga om ni frågar oss. Håller ni med eller är vi helt dumma i huvudet? Ett som är säkert är att det blir kortare listor framöver. Vidare redogör Tomasz för sin sista spelning på 18 år. Hur var det att se amerikansk hardcorepunk med en höggravid kvinna på Debaser Strand? Och vad tycker Erik om Tobias Forges sommarprat? Avslutningsvis kommer Tomasz ut ur garderoben.

54. Sveriges bästa hårdrocksband, plats 20-11

Fuck tjuvar och försäkringsbolag, äntligen är Metalpodden tillbaka! Hur såg sommaren ut för Tomasz i den västeråsiska idyllen och hur ofta har Erik hängt på Plantagen? Efter det långa sommaruppehållet är vi uttråkade men rejält peppade. Som utlovat (och något försenat) passar det därför perfekt att sparka igång hösten med en rejäl listbonanza. Häng med i avsnitt 54 och den första delen när vi bryter alla regler och gör vår egna lista över Sveriges bästa hårdrocksband genom tiderna. Vilka band hittar du på plats 20-11? Slutligen vill vi tacka alla som köpt t-shirt och på ett eller annat sätt stöttat oss med bidrag och pepptalk. WE LOVE YOU ALL!

53. Heavy Metal War Moans

Det halvsura avsnittet. I avsnitt 53 pratar vi nationaldagsfirande och diskotek. Vilka händelser har gjort Erik på mindre bra humör och varför är Tomasz så glad och känner livspeppen? Och varför hyllar Erik sin storebror? Vidare redogör Erik för endagsfestivalen U Rock i Umeå. Tomasz pratar om Lykantropis debutplatta och avslutar med att berätta varför Mutoid Man är utmärk och kåt sommarmusik genom att spela sina favoritlåtar från bandets diskografi.

52. Temple Of The Pod

Det hedrande avsnittet. Bäbissnack! Knark! Entombed! Chris Cornell! Polska bilvägar! Vi är tillbaka efter vår lilla paus. Hör Erik berätta om livet i bubblan som tvåbarnsfar. Varför är han rädd för att börja injicera heorin i ögat? Hur påverkade Chris Cornells död honom och vilka fem låtar hedrar han artisten med? Vi spekulerar vidare i nytt material från Entombed innan Tomasz avslutningsvis får bjuda på ett grovt musiktips från hemlandet. 2 br00tal!

51. Den avskyvärda telekinetiska snömannen med stadsnycklarna

Det korta avsnittet! I avsnitt 51 går vi högt och lågt på den senaste tidens musiknyheter. Mest lågt dock... Varför tycker vi att Kansas är dumma i huvet och vad tyckte Dimebag om det europeiska toalettpapperet? Hur mycket mutor fick Tomasz för att peppa City Keys hardcore/metal-mangel? Sist men inte minst bjuder Erik på ett himmelskt bra och skäggigt musiktips. Doom och katter är det nya! 

50. Women - you can doom with ‘em, you can’t grind without ‘em

Det icke-manliga avsnittet. Metalpodden firar en fin liten milstolpe. Häng med i avsnitt 50 när Tomasz redogör för den enorma livspeppen han ådrog sig under Howl From The Coffin. Hur råsnygga var Vampire och hur charmigt fula var Antichrist på Kägelbanan? Trots åtrån till dem väljer vi att lägga tyngdpunkten i avsnittet på kvinnorna i våra musikaliska liv. Vilka icke-män har störst personlig påverkan på oss? Hur reagerade Tomasz när han hörde en kvinna growla för första gången och hur tagen blir Erik av Chelsea Wolfes musik? Kvinnor, ni är magiska!

49. Vinyl för 1000 spänn!

Det fysiska avsnittet. Metalpodden fick ett sponsorbidrag av Jon från Ö-vik och blev utmanade att köpa enbart vinyler för pengarna. Häng med i avsnitt 49 när vi diskuterar om resonemangen kring våra individuella skivköp och spelar musik från skivorna. Hur gick det för vinyloskulden Tomasz att bläddra bland skivbackarna och för första gången på länge känna och lukta på en fysisk produkt? Varför stöttar Erik indirekt NRA med sina val? Häng med i avsnitt 49 för att ta reda på det! Gillar ni oss och känner för att bidra med en slant, hur liten eller stor den är, får ni gärna swisha en slant till 0736232667.

48. Sir, would you like fries to My Dying Bride?

Det avvänjande avsnittet. Tillbaka från Tilburg lider Tomasz av posttraumatisk festivalstress. Hur känns det att vara tillbaka i vardagens ekorrhjul och vad för intryck har han av staden, kulturen och människorna? Och viktigast, vad var bäst när han listar sina fem bästa konsertupplevelser? Häng med i avsnitt 48 när Metalpodden pratar om Roadburn. Vi pratar även om årets Record Store Day och Erik hinner peppa tre stora sommarreleaser. Cause now we just want to get it off!

Record Store Day

http://www.recordstoreday.se

Tomasz topp-5 bästa Roadburn-konserter

5. Bongzilla
4. Slomatics
3. Disfear
2. Amenra
1. Baroness

 

47. Inför 2017 års vägbränna

Det brännheta avsnittet. Likt en katolsk oskuld på bröllopsnatten, kommer vi lite för tidigt. I avsnitt 47 peppar Tomasz Roadburn 2017. Vad har han som total rookie inför festivalen för förväntningar? Hur mycket belgisk öl kommer det att drickas? Framförallt, vilka band ser han fram emot? Ni frågade, vi svarade. Avslutningsvis redogör Erik för ny känslosam musik i Bäst Just Nu och förklarar varför just denna artist är hans samtalspartner i natten. Häng med i vår listbonanza!

46. Power Tripping Elephant Marching Riffs

Det kraftfulla avsnittet. Inspirerad av Eriks senaste listor vill inte Tomasz vara sämre utan slår på stora trumman och redogör för tio klassiska (och sjukt tunga) elefantriff. Vad ett elefantriff är? Häng med i avsnitt 46 så förklarar vi begreppet. Till sist väljer Erik återigen att nostalgitrippa sitt kära 90-tal och berättar om ett band som haft ett stort inflytande på honom under uppväxten; Monster Magnet. Det blir snack om bandets uppgång och fall, kilometervis av linor, brinnande gitarrer och illaluktande kön. We’re never gonna work another day in our lives!

Monster Magnet - Powertrip (musikvideo)

https://www.youtube.com/watch?v=jE7Zv6d-HUA

Tomasz topp 10 bästa Elephant Marching Riffs

10. Gojira - Death Of Me (The Link)
9. Candlemass - Witches (Candlemass)
8. Sepultura - Propaganda (Chaos A.D.)
7. Chimaira - Everything You Love (Chimaira)
6. Machine Head - Davidian (Burn My Eyes)
5. Nile - Eat Of The Dead (Ithyphallic)
4. YOB - The Mental Tyrant (The Unreal Never Lived)
3. Neurosis - The Doorway (Times Of Grace)
2. Hate Eternal - Infernus (Infernus)
1. Morbid Angel - Where The Slime Live (Domination)
 

45. Vulgar Pod Of Power

Det vulgära avsnittet! Metalpodden är tillbaka från småbarnsmisären. I avsnitt 45 recenserar Erik Mayhems jubileumsspelning och redogör för antalet heilande män med flätad ansiktsbehåring. Varför blev Necrobutcher så sur under konserten? Vidare diskuterar vi den ganska uttjatade historien om de norska black metal-banden under 90-talet innan Erik får berätta om sin kärlek till Pantera och Dimebags klassiska gitarrlir genom att lista gitarrfantomens bästa solon. Avslutningsvis bjuder Tomasz på ännu ett ypperligt musiktips från andra sidan graven… nåja, vårt östra grannland. Onward we pod!

44. Podschwein Royale

Det sviniga avsnittet. Från teabaggande snoppar till black metal till Nicke Royale. I avsnitt 44 peppar Erik Mayhems kommande jubileumsgig av “De Mysteriis Dom Sathanas” på En Arena. Vad har han för förväntningar? Vi pratar även om de senaste nazistanklagelserna mot Marduk och deras inställda gig i USA. Vidare försöker sig Tomasz på en filmrecension av “Green Room” innan vi avslutar med att lista Nicke Anderssons alla musikaliska projekt från sämst (eller mindre bra) till bäst. Shoot straight and speak the truth! OBS! Missa inte vår tävling på sociala medier under dagen.

Marduk Boycotted by ANTIFA and BLM

https://youtu.be/p1LShJNBw1s

Entombed - Wreckage (musikvideo)

https://youtu.be/YdJCdCcaX6c

43. Stalking the heartless emperor of eurodance

Det mastiga avsnittet. Vad har DJ Bobo och Peter Tägtgrens pung gemensamt? Inget alls men det är kul att prata om. Häng med i avsnitt 43 när Tomasz äntligen får reda på vad Erik tycker om Pallbearers nya album. Varför har han själv kämpat så mycket med skivan? Vi pratar även lite bakisnoja och vilken musik som funkar bäst för dagarna i fosterställning eller när det religiösa vansinnet i världen är för stort för att mäkta med. Sist men inte minst peppar vi nya Mastodon och Erik redogör för bandets tio fetaste riff! Mastontfilms-Mats ain’t got shit on us!

Pallbearer - I Saw The End (musikvideo)

https://www.youtube.com/watch?v=DNl_18Kr56g

Tomasz recenson av Unearthly Trance - Electrocution

http://rockharder-reviews.blogspot.se/2008/05/unearhtly-trance-electrocution.html

Mastodon - Mother Puncher live

https://www.youtube.com/watch?v=2BiOITZHC8I

42. The Pod strikes back!

Det peppande avsnittet. Metalpodden lättar upp stämningen efter förra veckans känslosamma ämne. Tomasz hyllade livet tillsammans med Truckfighters på Debaser Strand och redogör för sin egna dumhet. Vi pratar aktuella nyheter; vad händer med Ghost och gitarristen Omega? Vi gör vårt bästa i att inte spekulera. Vidare känner vi att Peter Dolvings plötsliga avhopp från musikscenen är minst sagt trist. Vad händer med Dress The Dead och IAmFire nu och hur mår sångaren egentligen? Avslutningsvis bjuder vi på två härliga musiktips! OBS! Missa inte vår tävling på Facebook och Instagram under torsdagen!

41. Tänk på döden...

…och hylla livet! I veckans långa och ytterst personliga avsnitt fördjupar vi oss i döden och väljer låtar kopplade till livets upphörande.  Och givetvis var också Erik på plats på Meshuggahs konsert i Stockholm och avger rapport därifrån.

Metallica - To Live Is To Die (Live Seattle '89) 

https://www.youtube.com/watch?v=Au_rE_QjN0I

40. Love Metal

Det kärleksfulla avsnittet. Varför inte fira Alla Hjärtans Dag på torsdag med Metalpodden? I avsnitt 40 går vi högt och lågt på temat kärlek och väljer ut några låtar som passar ypperligt att lyssna på när det pirrar till i magen (eller i Tomasz fall, ger dig kallsvettningar, kräkattacker och dödsångest). Hur tolkar Metalpodden just ämnet kärlek? Erik väljer att i större utsträckning hålla sig på den goda sidan om ämnet medan Tomasz blir desto mörkare. Tolkningar finns det gott om. En sak är säker; vi älskar metal och er, kära lyssnare!

39. I'm pulling your Strings

Det danska avsnittet! Vi pratar Strängens tragiska bortgång och The Hellacopters i avsnitt 39. Hur stor påverkan hade den begåvade gitarristen i bandet? Vidare går vi även in på några av våra personliga favoriter i podcastdjungeln. Hur fantastiska röster ni än tycker att vi har, vill vi gärna tipsa om andra bra poddar. Slutligen pratar vi om den aldrig sinande källan till Eriks inspiration; Metallica. Hur var spelningen i Köpenhamn och vad tyckte Erik om giget och ölutbudet? Och varför gillar inte Tomasz staden? Danskjävlar unite, rocken ‘e inte död!

Robert "Strängen" Dahlqvists facebook-sida

https://www.facebook.com/Robert.Dahlqvist.official

Musikpoddar

B L Metal Podcast

https://www.facebook.com/blmetalpodcast/

Hemma Hos Strage

http://hemmahosstrage.se

The Official Danko Jones podcast

http://www.dankojones.com/category/podcast

Nordmark Pod

http://nordmarkrecords.com