47. Inför 2017 års vägbränna

Det brännheta avsnittet. Likt en katolsk oskuld på bröllopsnatten, kommer vi lite för tidigt. I avsnitt 47 peppar Tomasz Roadburn 2017. Vad har han som total rookie inför festivalen för förväntningar? Hur mycket belgisk öl kommer det att drickas? Framförallt, vilka band ser han fram emot? Ni frågade, vi svarade. Avslutningsvis redogör Erik för ny känslosam musik i Bäst Just Nu och förklarar varför just denna artist är hans samtalspartner i natten. Häng med i vår listbonanza!

24. The Violent Pod Of Reason

But does it djent? Meshuggah må vara upphovsmännen till en utskälld och ganska urlakad genre men det går knappast att beskylla bandet för alla dåliga kopior som följt i strömmen av deras framgång. Inte heller kan man frångå faktumet att norra Sveriges suraste män satt Sverige på kartan med sitt rytmiska och aritmetiska groove. Häng med i avsnitt 24 när vi snackar om varför vi skiter i doktorsavhandlingar när vi lyssnar på bandet. I sedvanlig ordning blir det listor; håller ni med om Eriks fem personliga favoriter? Vi diskuterar även Close Up-kryssningen 2017 och den överjävligt tunga line-upen samt börjar smått peppa inför Roadburn nästa vår.

Close-Up Båten 19, 30-31 mars 2017

http://www.closeupmagazine.net/mars.php

Roadburn Festival 2017

http://www.roadburn.com

Meshuggah

http://www.meshuggah.net

Meshuggah - New Millennium Cyanide Christ (musikvideo)

https://www.youtube.com/watch?v=4A_tSyJBsRQ

Meshuggah - The Movie

https://www.youtube.com/watch?v=mH4T3Zq1eQQ

Meshuggah - Rational Gaze (musikvideo)

https://www.youtube.com/watch?v=9IiP-Vdx_F8

Meshuggah - Rational Gaze (musikvideo - Mr. Kidman Delirium Version)

https://www.youtube.com/watch?v=LuoDQKtiiJA

 

6. Gräsligt neurotisk vägbränna

Medan Erik headbangade sig igenom haschdimmor och släpiga riff på Roadburn Festival var Tomasz oförmögen att lyssna på musik på fyra dagar. Hör Erik berätta om sina höjdpunkter såväl som besvikelser i Tilburg. Metalpodden firar även 420 med att lista de bästa weedstonermetal-banden. Tune in. Drop out.

 

Eriks Topp 5 konserter på Roadburn 2016

5. Peter Pan Speedrock

http://www.peterpanspeedrock.nl 

 4. Beastmaker

https://www.facebook.com/Beastmaker

3. Cult Of Luna

http://cultofluna.squarespace.com

2. Cult Of Occult

https://www.facebook.com/cultofoccult

1. Neurosis

http://www.neurosis.com